Crew of the month: Marlies Gadeyne
Marlies Gadeyne, een vrouw die dagelijks bezig is met sport, eten en vakantie. Met een achtergrond leerkracht LO en 4 jaar hotelschool ervaring bij hotelschool Spermalie te Brugge is zij een ideaal profiel voor de kitchen crew op onze surfkampen en zomervakanties.
Hieronder leer je haar kennen en zal je snel beseffen waarom Marlies de Crew van de maand is.
Hey Marlies, leuk dat je tijd wou maken voor een kort interview. Kan je ons eens vertellen hoe jij bij Flowtrack terecht gekomen bent?
‘Vorig jaar leerde ik Flowtrack kennen via 1 van mijn vrienden die in het verleden als crew mee is geweest. Groen van jaloezie ging ben ik voor de pc gekropen. Na wat opzoekingswerk besefte ik al snel dat dit de ideale zomerbestemming is voor mij. Ik leerde dat Flowtrack op zoek was naar ervaren chefs en zonder te twijfelen heb ik gesolliciteerd voor de job. Van het 1 kwam het ander en voor ik het wist werd ik aangenomen als Chief External Kitchen Crew.’
Wow, meteen een belangrijke positie op de zomerkampen. Wat was jouw verantwoordelijkheid?
‘Wij verzorgden samen met een groepje koks al het eten dat op locatie aangeboden wordt. Op evenementen als de beachday en de poolparty zorgden wij ervoor dat de deelnemers konden smullen van onze lekkernijen. Dit varieerde van hamburgers en hotdogs tot fajitas en een uitgebreide barbeque. Het was ook mijn taak om langs de winkel en versmarkt te gaan om de camps te voorzien van eten en drinken. Het is heel wat verantwoordelijkheid maar ik hou van de uitdaging. Ook zat ik elke dag op een andere locatie te koken wat heel wat variatie bracht.’
Hoe gebruik je je ervaring uit de hotelschool om de catering van onze kampen te verzorgen?
‘Veiligheid en hygiëne zijn 2 zeer belangrijke dingen die ik bij Spermalie heb bijgeleerd. Ik overzie dat al het eten correct bewaard wordt en al het eten vers blijft. Met mijn kennis over veiligheid in de keuken voorkom ik potentiële ongelukjes op het kamp.
Ik weet ook als geen ander hoe je rekening houdt met de noden van de deelnemers. Ik kan heel rap schakelen als er bijvoorbeeld een deelnemer vegetarisch is of een bepaalde voedselallergie heeft. Op deze manier is er voor ieder wat wils.’
Wat is jouw favoriete onderdeel van de catering?
‘Ongetwijfeld de crew waar ik mee samenwerk. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen. Ze staan steeds paraat om er samen met mij voor te zorgen dat iedere deelnemer smakelijk kan eten tijdens hun week. Met een grote glimlach serveren ze het eten en de communicatie onderling is fantastisch.
Hier komt dan nog eens bij dat het de perfecte combinatie is van een prachtige locatie, de zon, sport en eten. Een job waar ik al mijn passies kan combineren, wie droomt daar niet van?’
Heb je ook een specialiteit als Chef?
‘Jazeker, aangezien ik mij onlangs heb verdiept in de wereld van de vegetariërs experimenteer ik heel vaak met verschillende receptjes. 1 van mijn recepten dat enorm in de smaak viel bij de deelnemers was mijn courgetteburger.’
Kan jij ons jouw recept bezorgen of is dit staatsgeheim?
‘(lacht) geen probleem hoor! Hier is het receptje voor iedereen die hem wil namaken. Ik heb geen geheimen in de keuken.’
De Courgetteburger à la Marlies:
Benodigdheden:
- 1 courgette
- 1 ei
- paneermeel
- peper & zout
- kaas
- Sesamzaad
Bereiding:
- Rasp de courgettes en laat alles goed uitlekken.
- Voeg eitjes, kaas, peper & zout, paneermeel en sesamzaad toe.
- Maak je handen vuil en meng alles goed samen.
- Knijp het mengsel uit en bak het in kleine burgertjes in de pan.
- Leg de gebakken burgers op een broodje, dresseer het bordje en smullen maar!
Hoe zie jij je toekomst bij Flowtrack?
‘Ik wil nog zoveel mogelijk zomers meegaan met Flowtrack en in de toekomst wil ik mij meer verdiepen in het personaliseren van ieder gerecht. Er zijn nog zoveel mogelijkheden en een chef leert heel haar leven bij. Ik wil ervoor zorgen dat iedere deelnemer meer aandacht krijgt voor zijn of haar wensen bij het ontbijt, middag- en avondeten’